És mégis figyelek rád (Josh Hutcherson rpf)


Az És mégis figyelek rád... című blogregényben megismerjük Maceyt, a rádiós műsorvezetőt, aki elég sajátosan látja az életet. Ölni tudna a nővéréért, a rehabon gyógyuló Rissáért, és egy régi, piros Fiatot vezet.
Ám egy szép napon véletlenül elejtett félmondata felbolygatja a Twittert. Meg a világot. Az övét is.
Köszönöm, ha beleolvasol.

Egy történet arról, hogy egy véletlenül elejtett mondat mekkora zűrzavart képes okozni. Egy történet arról, hogy nem ismerhetünk ki valakit néhány mondat, vagy találkozás alapján. Egy történet arról, hogy az élet nem egyformán bőkezűen ad: egyeseknek szerencséből, másoknak szerelemből jut kevesebb. Egy történet arról, hogy az élet olykor el is vesz. Egy történet arról, hogy a testvéri szeretet az egyik leghatalmasabb erő a Földön. Csak egy történet...


"Azt már régen megtanultam az életről, hogy minden rohadt dolog szándékosan történik. Ha találkozol valakivel, vagy éppen nem találkozol valakivel. Ha megcsókolnak. Ha rád mosolyognak. Ha hazudnak, ha elhagynak, ha énekelnek neked vagy könnyekre fakasztanak. Minden számít: hogy mikor és kivel vagy, hogy hol nem vagy, hogy mit csinálsz, hogy mikor csinálod és hogyan csinálod, csak később jössz rá. Hány olyan történetet tudnál mesélni, ami így kezdődött: ültem a buszon, és láttam egy férfit? Sétáltam az utcán, és találkoztam azzal a nővel? Rengeteget. Mindenkinek megvan a saját története, és mindenki története szándékos."


(A regény után készült egy kiegészítő novella is, a linken elolvashatjátok. KLIKK)


I.