Három - Életem története

2016. augusztus 14.
Sziasztok!
Először is: köszönöm a kommenteket az előző fejezethez! ^^ Válaszoltam is rájuk.
Info 1: nyitottunk a csodálatos Naomival egy közös blogot, ahol egy nagyon őrült történet lesz olvasható. :D Link: Törekvés. Nyitás hamarosan és Dylan O'Brien!
Info 2: a fejezet alatt kommentelők között kisorsolom a következő fejezetet, amit e-mailben küldök majd el. ;) Szóval, kommentelésre fel!
Kellemes olvasást,
Nilla


Egy sóhajtással tértem magamhoz, és kinyújtottam zsibbadó kezemet, ami hangos koppanással ütközött valami keménynek. Kipattant a szemem, és egyből magamhoz tértem: felültem a kocsi hátsó ülésén. A. Kocsi... Hol?!
Nevan az anyósülésen ült, talpát a műszerfalhoz nyomta, és békésen aludt. Kevésbé kényelmesen, de nyugodtan. Még mindig Karoláék háza előtt parkoltunk, és az óra negyed tízet mutatott.
– Mi a fene? – suttogtam magam elé, mialatt felmértem a terepet. Valaki megszabadított a topánkámtól, és betakart egy pléddel, ami csakis Karolához tartozhatott. Ezer közül is felismerném a csillagjait. De miért nem szóltak, hogy megérkeztünk? Fel kellett volna ébreszteniük!
Megpróbáltam csendesen kinyitni az ajtót, ám be volt zárva, a gombot pedig nem lehetett manuálisan feloldani. Ez ugye csak egy rossz vicc?
Az egyetlen módja a kijutásnak, ha felébresztem Nevant, és akkor meg is kérdezhetem, mi az ördögért töltöttük itt az éjszakát. Vagyis egy részét.
Előrehajoltam a két ülés között, de azzal a lendülettel hátra is hőköltem, mert iszonyatosan zavarba hozott a pár centis távolság, ami közöttünk állt. Vettem egy mély levegőt, és újra megpróbálkoztam a feladattal, hogy felkeltsem Nevant, és ezúttal legalább fél perccel tovább sikerült tartani a frontot. Odahajoltam, de hang nem jött ki a számon, csak néztem kisimult vonásait, kisfiús arcát, pólója alól előbukkanó bőrét.
Visszahanyatlottam hátulra. Előkotortam a mobilomat, és rácsörögtem Karolára.
– Hagyjaludniii – nyöszörögte. A tőlem telhető leghalkabban megszólaltam, és közben egész végig azt figyeltem, megrezzen-e Nevan. A Sikoly valamelyik részében láttunk egy ehhez hasonló jelenetet, nem?
– Mit keresek én itt?
– Az attól függ, hol vagy.
– A kocsijában.
– Ja, azért, mert ott aludtál. Vele.
– És mégis miért nem keltettél fel?! – sziszegtem.
– Próbáltalak, de nem reagáltál, teljesen ki voltál ütve. Mivel nem akartunk kiemelni onnan, otthagytunk.
– Úristen! – kis híján agyvérzést kaptam. – Köszönöm szépen, hogy ilyen csodás barát vagy!
– Sokkal rosszabb is történhetett volna.
– Például?
– Például, hogy elhajt valahová, egy ismeretlen terepre, és ott térsz magadhoz a kocsiban. Szerintem elég jól jártál.
– Mrrsggghhrrrg! – morogtam rá, majd kinyomtam a telefont. Egyszerre egy problémára tudtam koncentrálni, és a legfontosabb Nevan volt. A második az egyre növekedő klausztrofóbiás érzésem, és valahol a sor végén kullogott csak Karola.
Magamra öltöttem minden vitézségemet, és közelebb húzódtam. Óvatosan megérintettem Nevan karját, amitől összezsugorodott a gyomrom, de figyelmen kívül hagytam. Amikor nem reagált rá – fogalmam sincs, miért – végigsimítottam a vállán. Erre már mélyebben vette a levegőt, és lassan felém fordította a fejét. Amennyire csak lehetett, elhúzódtam, de meglehetősen nehéz dolgom akadt, mert a látómezejében próbáltam maradni.
– Szia.
– Jó reggelt.
– Ne haragudj, hogy ilyen kényelmetlen helyzetbe hoztalak – magyarázkodtam haladéktalanul. – El sem tudom hinni.
– Ne aggódj, kibírtam, és valójában elég kalandos volt. Tök jó dalt lehetne írni róla.
– Igen? A szerencsétlen lány, aki mindent megtesz, hogy még szerencsétlenebbnek tűnjön. Életem története.
Nevan mosolygott.
– Azért ennyire nem rossz a helyzet. Attól eltekintve, hogy zsibbad mindenem, és azt hiszem, legalább egy liter kávét meg kell innom.
– Főzök neked egyet. Ragaszkodom hozzá, mindezek után...
– Én jobbat tudok. Menjünk reggelizni! – csillant fel a szeme.
– Mi? Mármint most?
– Aha, miért ne? Egy ilyen éjszaka után határozottan ránk fér. A kajának sosem tudtam ellenállni.
– Én se.
Mi? És ezt mégis mi a fenéért mondtam? Esküszöm, megölöm a legjobb barátnőmet. Fenomenális ötletei miatt végül itt kötöttem ki.
Nevan, amilyen egyszerűen csak tudott, átmászott a vezetőoldalra, és behelyezte a kulcsot. Amint elfordította, a motor életre kelt, ő pedig leengedte az ablakot, és a friss, koranyári levegő elárasztotta az utasteret.
– Ott fogsz ülni hátul egész út alatt?
– Igen, úgy terveztem – feleltem egyértelműen, Nevan azonban felnevetett. Viccesnek találta a bénaságomat, és ez igazán... Kedves.
– Na, gyere ide! – biccentett a másik ülés felé, én pedig, magam sem értem, miért, de mentem. És bitang jó érzés volt nem megfontolni a dolgot, hanem csak úgy megtenni.
– És, hova megyünk? – érdeklődtem, miközben bekapcsoltam a biztonsági övet. Hirtelen megcsapott a ruhámból áradó füstszag, és elfintorodtam. – Mondjuk egy fürdő nem ártott volna, mielőtt nyilvános helyre teszem a lábam.
– Téged nagyon foglalkoztat mások véleménye? – Nevan feltette fekete napszemüvegét, és elhajtott Karoláék háza elől.
A kérdés belém fojtotta a szót. Rögtön a lényegre tapintott, mert igenis, nekem nagyon sokat számított mások véleménye, leginkább az anyámé. És ő most ki lenne akadva, ha tudná, miken mentem keresztül az elmúlt tíz órában. És hogy milyen a szagom. És hogyan áll a hajam. És egyáltalán.
– Szerintem – köszörültem meg a torkom –, törődni kell mások véleményével is.
– Ja, de nem mindenkiével. Vagy te az olyanokéra is adsz, akiket nem ismersz?
– Ez nem ilyen egyszerű.
– Miért nem?
Mit mondhattam volna? Hogy így neveltek, és azért vagyok ilyen? Hogy én nem vagyok Karola? Sem olyan, mint Nevan?
– Mert nem – zártam rövidre a témát, és reméltem, a hanglejtésem elárulja, nem szeretnék erről beszélgetni.
– Rendben van – mondta ő egyszerűen, és befordult az egyik kereszteződésben, majd átengedett két kislányt a zebrán. Alig néhány – csendes kínban – eltöltött perccel később megálltunk a belvárosban, a Jupiter nevű pékség előtt. Széles kirakatában zsömlék, sütemények és croiassantok kacérkodtak egymással az üzlet szimbóluma alatt. Az ajtó felett apró csengő csilingelt, és azonnal megéreztem a frissen sülő kenyér és a kávé illatát.
A hely picike volt, de hangulatos: néhány asztal állt az egyik sarokban, széles pult a másikban. Az üvegen visszacsillant a fény, különböző és észbontóan gyönyörű sütemények kínálgatták magukat ezüsttálcákon. Nevannel beálltunk a sorba, továbbra sem szóltunk egy mukkot sem, de ezúttal nem agyaltam ezen, mert lekötött a bámészkodás. Amikor már csak egy idősebb néni volt előttünk, észrevettem a fiút, aki kiszolgálta a vevőket. Göndör fürtjei az arca körül tekeregtek, tetovált karja kilógott a pólója alól, egyik csuklóján karkötők forogtak. Sokkal, de úgy értem, mérföldekkel kedvesebbnek látszott, mint tegnap este. Egyáltalán nem tűnt mogorvának. Ő is kiszúrt minket, valószínűleg már akkor, amikor beléptünk, mert miután odabiccentett Nevannek, felém fordult.
– Szia, Harper vagyok, miben segíthetek?
Tátva maradt a szám. Harper viszont tökéletesen mulatott a zavaromon, vigyorogva vitte tovább a beszélgetést.
– Úgy látom, kávéra lesz szükségetek. Máris. Nevan, tied a szokásos, de neked hogy adhatom?
– Öhm – hümmögtem. – Nagyon sok tejjel, cukor nélkül.
– Azonnal.
Harper, mielőtt a kávégéphez slattyogott volna, a hátam mögött álló fiúra nézett, és sokat sejtető mosolytól rándult meg a szája széle. De vajon mit sugallt a gyorsan tovaszálló, mély pillantása?
Ezek örömüket lelik abban, hogy béna vagyok! – döbbentem rá. Lefagytam, meg se tudtam mozdulni, és reméltem, hogy a tekintetem lyukat éget a fürtöske hátába. Valószínűleg nem vette észre, mert amikor visszaért hozzánk, frissen sütött kalácsot tett két tányérra, és majdhogynem a kezünkbe nyomta. Bámultam rá, de vagy nem vette a lapot, vagy nem akarta. Anélkül, hogy átgondoltam volna a dolgokat, elindultam az egyetlen üres asztal felé, és még visszapillantottam a vállam fölött Harperre. Fülig ért a szája, és mindenfelé nézett, csak irányomba nem. Mi ilyen állati nevetséges rajtam? Mielőtt leültem Nevannel szemben, még végignéztem magamon. Kicsit nyúzott voltam, hiszen ugyanazt a ruhát viseltem hosszú órák óta, de a külsőm minden szempontból... normális volt. Akkor csakis ezekkel lehetett valami baj.
Sandán néztem Nevanre, aki ebben a pillanatban mélyen beszívta kávéja illatát. Én is elkaptam a papírpoharamat, és belekortyoltam a tartalmába. Ízlett. Na, a bongyorka legalább kávét tud főzni.
Nevant figyeltem a tányérom felett. Miért nem szólt egy mukkot sem? Gyanús volt nekem. Mióta elvágtuk azt a kényes témát, meg sem nyikkant.
– Tulajdonképpen... – kezdtem, mire rám kapta a tekintetét, én pedig ledöbbentem kék szemének látványától. Világos volt, tiszta és ártatlan. Kiment a fejemből, amit mondani szándékoztam. – Szép a szemed.
A szám elé kaptam a kezem, amint tudatosult bennem, hogy ezt hangosan is kimondtam. Elpirultam, az utolsó hajszálamig zavarba jöttem. Nevan azonban elmosolyodott, és nem tűnt különösebben zavartnak.
– Köszönöm. A tied is.
– Meg kell kérdeznem. Miért vagyunk mi itt?
– Mert éhes vagyok?
– Nem – ráztam meg a fejemet, miközben lenyeltem a mosolyomat. – Ebben a helyzetben. Együtt.
– Mert elaludtál a kocsimban, és nem volt szívem felébreszteni.
– Csupán ezért vállaltad a kényelmetlenségeket? Nem hiszem.
– Miért vagy ilyen negatív? Ne feltételezd azt, hogy nem tennék meg ennyit érted.
– De... nem is ismerjük egymást – halkult el a hangom. Nem tetszett a bizonytalanság, ami terjeszkedett bennem. Ezért maradtam inkább otthon, akkor tuti kimaradtam az ilyen helyzetekből. Csakhogy ez a huszonkettes csapdája – épp azért, mert hívogatott az ismeretlen, nem tudtam felállni, és hazamenni.
– Még nem.
Elfintorodtam.
– Őszintén nem hiszem, hogy egy füstszagú, csapzott hajú lánnyal szeretnél ismerkedni, akivel néhány órája találkoztál először, és még a foci sem érdekli.
Nevan felnevetett, olyan hangosan, ahogy én nem mernék itt. Óvatosan körbenéztem, vajon ki figyel minket, de senki sem tette. Ketten voltunk csak.
– Sage – ejtette ki a nevemet olyan hangsúllyal, amitől kis híján megfagyott a vér az ereimben. – Én csak egy szégyenlős, dilis, kedves lányt látok magam előtt. Bár most nem hoztam magammal a szemüvegem, de hála istennek, csak néha kell használnom.
Fülig pirultam a szavaiba – megint. Megköszörültem a torkom.
– Nem is vagyok dilis.
– Aki úgy tudja körbeugrálni a tüzet, mint te, és képes egész este egy olyan társaságban ülni, mint a mienk, az igenis dilis – mutatott rá a tényre. Sóhajtva megadtam magam.
– Jó, igaz. De ha Karola nem lenne...
– Akkor majd megköszönöm neki, amikor legközelebb látom.
Csendben ettük az egyébként csodálatosan omlós és finom reggelinket. Valószínűleg én is megköszönöm majd Karolának, de szigorúan csak azután, hogy helyreraktam a ballépései miatt.
Fél órával később Nevan kirakott barátnőm háza előtt, és azzal búcsúzott, hogy reméli, hamarosan megint belekeveredünk egy közös, dilis kalandba. Nagyon tetszett, ahogy a dilis szót ejtette. Teljesen máshogy hangzott az ő szájából, mint az enyémből.
Nem csalódtam Karolában: továbbra is az ágyat nyomta, és halkan horkolt. Előhúztam a mobilomat, elindítottam a felvételt, másik kezemet pedig a számra tapasztottam, hogy a nevetésem ne hallatszódjon. Röviden megörökítettem a pillanatot, majd előhalásztam a pizsamámat és a fogkefémet. Meglátogattam a fürdőt, és legalább egy órán keresztül ki sem jöttem onnan. Addig sikáltam magam, és mostam a hajamat, ameddig a füstszag el nem tűnt. Bedőltem a még mindig szundító Karola mellé, és reméltem, hogy legalább egy napig nem kelek fel. Ki kellett pihennem magam. A kalandos élet fárasztó.

Felriadtam, amikor Adele hangosan énekelte: rolling in the deep, és kiugrottam az ágyból. Azt hittem, valami nagy gond van, de a Karola-katasztrófán kívül semmi érdemleges nem történt. A nőszemély egy szál fürdőlepedőben, víztől csöpögő hajjal ugrabugrált a tükör előtt, és egy hajkefébe énekelte a szöveget.
– Szent ég – sóhajtottam, és inkább visszabújtam az ágyba. A tükörből láttam, hogy Karola arcát uborkás pakolás borítja, amitől még komplexebb lett a látvány. – Hány éves vagy te?
– Te hány éves vagy, hogy ilyeneket már nem is tudsz élvezni?
– Most én kérem tőled, hogy hagyj még aludni.
– Azt nem lehet. Nemsokára indulnunk kell!
– Óh, ne – dünnyögtem a párnába. Nem volt elég ennyi egy hétvégére?
– Nem szeretnék lemaradni egyetlen pillanatról sem.
– Mármint minek egyetlen pillanatáról sem?
Jó szokásához híven nem avatott be a terveibe, de elvárta, hogy fél szóból megértsem a dolgot. A baj csak annyi, hogy amíg én nem tudtam semmiről, szerves részét képeztem Karola ötleteinek.
– Hát a koncertről! – fordult meg, és rám meresztette a pakolásból kimaradt szemét. Hátrahőköltem, olyan látványt nyújtott. – Biztos vagyok benne, hogy már százszor említettem.
– Milyen koncertről?
Egyre erősödött bennem a balsejtelem. Ha most azt mondja, amit gondolok, hogy mondani fog, akkor...
– A fiúkéra. Tudod, akik tegnap a parton a füled hallatára zenéltek.
– Szó sem lehet róla!
– Haha – nevetett. – Dehogynem. Már megbeszéltem velük, hogy ott leszünk.
– Mi? – buktam ki. – Emlékeztetnélek, még csak néhány órája történt, hogy ott aludt velem a kocsiban, meghívott reggelizni, túl normális volt, megnevettetett és hazahozott! Nem gondolod, hogy nem kéne a nyakában lihegnem mindezek után?
– Nem gondolom. Nyilvánvaló, hogy bejössz neki, és anyukám, én mondom neked, addig üsd a vasat, ameddig forró! Egy ilyen srácot kár lenne kihagyni.
– Úgy beszélsz, mintha olyan nagy szakértő lennél – vágtam vissza, de még én is éreztem, milyen bénán.
– Láttam, hogyan néztek egymásra, valóságos szempornó volt – tette csípőre a kezét. – Tőlem tagadhatod, de rajtad kívül mindenki észrevette. Csak te olyan kis Csipkerózsika vagy, aki most ébredt valami éberálomból, és akkor se venne észre egy udvarló fiút, ha az kiszúrná a szemét.
Felszisszentem, és vérszemet kaptam egyszerre. Felszegtem az államat.
– Tudod, mit? Elmegyek veled, és megmutatom, mekkorát tévedsz! Engem senki sem hívhat nyuszinak.
Karola zöld homlokát ráncolta.
– Akkor kapd elő a fluxuskondenzátort, McFly! Buliba megyünk.

10 megjegyzés:

  1. Szia!
    Imádom ez a történetet! Sage karaktere nagyon tetszik. És ezek a nevek :). Gratulálok. Nagyon várom a folytatást :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Nikol! :) Köszönöm szépen. A nevek nagy fejtörést okoztak, de szerintem mindenkinek sikerült egy passzolót választani. Sage karakterét egyébként eleinte nagyon nehéz volt írni, mert távol áll tőlem, és ezért kihívás volt. Még sosem dolgoztam hozzá hasonló szereplővel, ezért jó kis feladat volt. Köszi, hogy írtál! :)

      Törlés
  2. Ez cuki volt. :D Párszor hangosan felnevettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha sikerült mosolyt csalni az arcodra! :) Köszi, hogy írtál :*

      Törlés
  3. Halihó :)

    Először is: "szempornó" :DDDD
    Összességében nagyon cuki a történet, kedves kis limonádé, amit az ember szívesen olvasgat egy nyugis estén. Kíváncsi vagyok, mivé alakul majd Sage ártatlannak tűnő személyisége :)
    Várom a folytatást, puszi :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Lizi! ^^ De jó itt látni téged :3
      A szempornó, igen :DDD Ígéretes egy kifejezés. Pontosan amúgy egy nyári limonádénak készült, semmi többnek, az írása is ilyen élvezet volt. :)
      Köszi, hogy írtál, puszi! :)

      Törlés
  4. Szia:)
    Ahhj, nem tudom, hogy miféle rituálét végzel el egy rész kirakása előtt, amivel eléred, hogy egyre jobban belebolonduljak a történetbe, de tudni akarom. Imádom. Túlságosan is. *drámai sóhaj*
    Várom a kövi részt! :D
    Puszi ;*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Hát, ha én azt elárulom, akkor súlyos bajok lesznek... :D Viccet félretéve, én nem tudom, hogyan csinálod :O Ennyire szeretni minden hülyeségemet... Áh, már tehetség kell hozzá!
      Köszi, hogy írtál <3

      Törlés
  5. Egy jó ideje követem a történeteidet és akárhányszor gondoltam arra, hogy írok, sose volt hozzá bátorságom :)
    Sohasem értettem, hogy az emberek, hogyan tudnak teljesen azonosulni egy karakterrel, hiszen úgyis lesz olyan döntés,gondolat vagy bármi más, ami miatt összetörik ez az azonosulás. És lehet elhamarkodottan mondom, de azt hiszem már mindent értek.
    Sage karaktere. Mintha magamat látnám. Főleg abban, ahogyan ad mások véleményére, ahogyan végignézett magán a pékségben, amiért a fiúk furán viselkedtek.
    Remélem kimozdítod a lányt a komfortzónájából, mert abban reménykedek, hogy vele együtt mozdulok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Akkor hivatalosan is köszöntelek az oldal kommentelői között! :) Amúgy pedig ugyan, ne szabadkozz, én köszönöm, hogy most írtál.
      Örülök, hogy felhoztad Sage karakterét, azt pedig még inkább, hogy végre valakiben egy kicsit is magadra ismertél. :)
      Az elején, és aztán a későbbi írás során is, sokszor megküzdöttem ezzel a lánnyal. Minden egyes fejezet, minden sor, amit a "fejében töltöttem", kihívás volt. Korábban soha nem írtam senki hozzá hasonlót, de nem bántam meg, hogy elkezdtem. Egy éles váltás volt a korábbi karaktereimhez képest, és pont ez kellett is.
      Kimozdítom, ne félj. ;) Egy írás akkor jó, ha a szereplő jobb vagy rosszabb lesz, mozdul valamerre. Hát, itt majd mindenki eldönti, hogy ez Sage javára volt-e, vagy sem.
      Köszi még egyszer, hogy írtál, és a szép kommentet is!

      Törlés